Byföreningen anordnar sommarlovsaktiviteter!

I dagarna blev det klart att Askeröds Byförening får del av den satsning som Hörby kommun gör på sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar i åldern 6-15 år. Den 5-7 juli kommer vi arrangera ”Ungdomarnas Askeröd” där barn och ungdomar under tre dagar får uttrycka sig i form och lek. Platsen för arrangemanget kommer vara Stationsparken och lekplatsen. Bland annat är tanken att med hjälp av konst och naturmaterial utforma området på ett sätt som uppmuntrar lek. Det kommer också ges möjlighet att bygga en hinderbana för cykel, skateboard och inlines.

-Det är så viktigt att barn och unga får göra sin röst hörd och att de märker att det går att påverka miljön vi lever i. Så även om det kommer vara lekfullt och roligt så kommer det förhoppningsvis också ge barnen en känsla av inflytande. Att det faktiskt går att forma förutsättningarna för sin egen lek, säger Angela Spencer, kassör i byföreningen och initiativtagare till aktiviteterna.

Hörby och Höörs kommuner är just nu igång med att sammanställa sommarprogrammet. Så snart det kommer ut kommer vi här ge er en länk som ni kan följa om ni vill anmäla er till aktiviteterna i Askeröd i sommar. Vi återkommer också med en hel del mer information här på hemsidan när det närmar sig!