Äntligen rullar Verkstad i byn igång!

Efter lång väntan på Jordbruksverkets behandling av ärendet är det nu dags att genomföra Verkstad i byn, projektet där Askeröds IF och Askerödsbygdens byförening tillsammans ska renovera AIF:s gamla klubbhus. Målet är att skapa en mötesplats med fokus på gemenskap och kreativitet i alla dess former – från fotbollsteori till målning och matlagning. För finansieringen står Leader Mittskåne, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Sparbanksstiftelsen.

Styrgruppen bakom projektet består av personer från både AIF och byföreningen: Rikard Persson, Håkan Löfqvist, Anna Bengtsson, Linda Håkansson, Siv Andersson och Jonas Wilson. Projektledare är Angela Spencer. Gruppen är i full gång att planera renoveringen tillsammans med hantverkare och takrenoveringen beräknas dra igång framåt mars. Under vårens gång kommer det också vid ett par tillfällen bjudas in till fixardagar då alla som vill är välkomna att hjälpa till med lämpliga sysslor. Kontinuerlig information om projektet kommer också presenteras på respektive föreningarns hemsidor och via andra kanaler som de använder sig av.

En spännande tid väntar!

Jonas Wilson