Rivning börjar

Hej,

Äntligen är pengar på väg till projektet och då är det dags att börja riva ut det gamla och förbereda det nya. Att få investerings pengar från Jordbruksverket till projekt innebär att ganska mycket ska göras också ideellt – 1600 timmar! I planering mm. av projektet hittills har vi redan gjort cirka 400 timmar. Allt som vi gör i och omkring byggprojektet räknas som ideellt arbete inklusive rivning, målning, fixa fika eller mat till de som jobbar osv. Kom och var med i byggprocessen och hjälp oss att räkna ner timmarna!

Taket börjar bytas tidigt i mars och vi börjar riva ut inomhus nästa helg! Det som måste göras är att ta ut alla befintliga väggar, köket, toalett, innertak och, till slut, golvet också.

Planerade dagar för rivning är:

  • Lör/Sön 22/23 Feb, kl 9 – 13
  • Lör/Sön 29 Feb/1 Mars kl 9 – 13
  • Lör/Sön 7/8 Mars, kl 9 – 13
  • Lör/Sön 14/15 Mars kl 9 – 13
  • Lör/Sön 21/22 Mars kl 9 – 13
  • Sön 29 Mars kl 9 – 13

Vi återkommer innan dessa datum med detaljer om vad som ska göras och om du behöver ta med dig särskilda verktyg osv. Annars, ta med dig bara handskar. Om vi blir färdiga snabbt behöver vi inte ha så många datum. Målet är att vara färdiga innan byggare börjar tidigt i april.

Du är mycket välkommen att bara dyka upp om du har chans men om du vet att du kan, får du gärna anmäla att du kommer så att vi kan förbereda så att alla kan jobba effektivt. Om du vill hjälpa till men inte kan något av dessa datum så hör av dig – det är möjligt att vi kan samla en grupp vid andra datum som passar. Om du inte kan vara med men har verktyg som ni tror kan behövas så hör av dig.

På första helgen börjar vi att riva ut och befintligt kök, innerväggar och toaletter. Nästa steg är innertaket och sista är golvet.

Vi kommer att uppdatera om hur det går ofta – håll koll detta mail och hemsida!

Kontakta Angela på 070 210 2095 eller på mail verkstadibyn@gmail.com med frågor eller annat.