Askeröds IF jobbar för en konstgräsplan

Häromveckan nåddes vi av nyheten att Askeröds IF fått ett positivt besked i strävan att anlägga en konstgräsplan på idrottsplatsen. Allmänna arvsfonden ger uppemot 4 miljoner till projektet. Fortfarande saknas en del och AIF kämpar på för att få in mer finansiering.

Klubbens ordförande Rickard Persson vill genom följande text informera oss i byföreningen:

Hej!!

Som många säkert redan hunnit höra är nu fotbollsföreningen ett steg närmre en av våra stora drömmar nämligen en konstgräsplan!! Här följer kort info om några saker som kan vara bra att veta.
 
Miljöfrågan har varit en viktig aspekt och vi har valt ett så miljövänligt material till gräs och granulat som möjligt. Detta har förstås också varit en viktig del i alla ansökningar vi gjort för att få finansiering.
 
Vad en konstgräsplan kommer betyda rent praktiskt är följande:
 
  • Verksamhet på idrottsplatsen hela året. 
  • En chans för bygdens unga att få en träna nära hemmet hela året, en klar förbättring jämfört med nu då alla är tvungna att hitta tider i Hörby.
  • Ett närmre samarbete med småbyarna runtomkring så som Harlösa, Önneköp, Löberöd m.fl. Vi ger även deras barn större möjligheter till bättre träningsförhållanden.
  • Idrottsplatsen kommer vara upplyst fler kvällar men inte på ett störande sätt.
  • Vi tänker också att det kan bli ett helhetskoncept ihop med ”Verkstad i byn” där föräldrar till barn kan träffas under träningar. En chans till möten både inom och mellan byar!!
För kontinuerlig information kan ni besöka vår hemsida www.askerodsif.se och det går även bra att kontakta föreningen via de kontaktuppgifter som finns på hemsidan.
/Rikard