Inspirations- och fröbytarkväll

När:
30 januari, 2019 kl. 18:00 – 20:00
2019-01-30T18:00:00+01:00
2019-01-30T20:00:00+01:00

Välkommen till en inspirations- och fröbytarkväll på Byaloftet, Askeröd onsdagen den 30 januari 2019 kl 18-20.

Våren är snart här, så det är dags att fundera över, vad du vill ha i din trädgård i år. De första fröna behöver snart sättas för att hinna utvecklas och blomma/sätta frukt redan under sommaren, bland annat vissa fleråriga blommor och paprika, men det mesta annat går det bra att vänta med.

Många grönsaker är vackra i sig själva eller när de blommar, tänk bara på gräslök och dill eller svartkål/grönkål. De är fina att ha bland dina blommor i trädgården. Blommor som tagetes är vackra att ha mellan grönsakerna, samtidig som de minskar risken för angrepp av ohyra på grönsakerna och dessutom är de jordförbättrande.

Vissa blommor, även grönsaksblommor, är utmärkta pollen- och nektargivare till bin, humlor, fjärilar och många andra insekter. Det är lätt att göra en insats, som snabbt syns i din trädgård. Och det är faktisk kul att spana in de olika arterna ?

Även om du inte har så mycket tid att lägga på trädgården eller är så intresserad av att odla din egen mat, kan det kanske vara trevligt att ha några tomatplantor eller en salladsbädd i en pallkrage. Ett par blommande buskar ger också liv i trädgården, både för dig att titta på, men också för alla insekter och fåglar.

Anmälan: Tycker du att detta låter trevligt, är du välkommen att anmäla dig till pia.michelsen@pmcoach.se senast den 27 januari, men gör det gärna så snart som möjligt. Ta med dig egna frön eller fröpåser av sådant som du vill dela med dig av. Har du inga frön, är du lika välkommen ändå ?

Vi kommer att servera en enkel linssoppa med tomat, lök, bladselleri, morot och potatis. Efteråt blir det kaka och te/kaffe. För detta betalar du 20 :- kontant på plats. Det går bra att ta med egen mat, om du inte tål det som erbjuds eller hellre vill ha något annat.

Det är Askeröds Byförening som står bakom arrangemanget.

Varmt välkommen med din anmälan!

Angela Spencer & Pia Michélsen

På vägnar av Byaföreningen