Kurs i lokal omställning

Välkommen till kurs om lokal omställning i Askeröd!

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om och arbeta med hållbara lösningar och omställning i lokala sammanhang. Kursen inleds med en grundläggande genomgång av vad som menas med begreppet omställning och varför en omställning i riktning mot mer hållbara lokalsamhällen är viktig. Därefter tittar vi exempel från flera byar och lokala sammanhang där människor skapat inspirerande intiativ och strukturer. Några områden vi kommer ta upp är betydelsen av gemenskap, lokal försörjning, medborgarjournalistik, kultur, humor och organisering. Slutligen kommer vi ägna tid åt gruppsamtal där varje deltagare får möjlighet att dela erfarenheter och fundera över hur den vill engagera sig i sitt eget lokala sammanhang.

Kursen vänder sig både till den som redan är intresserad av omställning och den som inte är bekant med det sedan tidigare. Det kan vara värdefullt att några stycken som bor i samma by eller sammanhang kommer tillsammans, eftersom man då kan bygga vidare på idéerna tillsammans även efter kursen. Men det går också bra att komma ensam.

De flesta exempel är hämtade från byar och mindre samhällen men idéerna går oftast också att använda i staden, exempelvis i en bostadsförening, stadsdel eller annat.

Kursen ges i samarbete mellan Holma Folkhögskola och Askerödsbygdens byaförening. Föreläsare och kursansvarig är Jonas Wilson, biträdande rektor och medgrundare av Holma Folkhögskola och sedan många år engagerad i Askerödsbygdens byaförening och Askeröds IF.

Plats: Byaloftet vid idrottsplatsen i Askeröd
Datum och tid: 27 mars kl 10-15. Lunch kl 12-13.
Antal deltagare: Max 25
Kontakt: Jonas Wilson, 0730681262, jonas.wilson@holmafolkhogskola.se
Mat: Vi bjuder på kaffe, té och fika, men lunch tar ni med er själva. I lokalen finns mikrovågsugn och spis att värma mat på.

Anmäl dig genom att fylla i detta formulär!