Vad är Askerodsbygden.se?

Igår gick Askerödsbygdens Byförenings årsprogram i tryck och de kommer nu att delas ut i bygden under närmsta veckorna. En av de nyheter som finns i programmet är byföreningens nya hemsida askerodsbygden.se så jag tänker att det är på sin plats att presentera den närmre för er som nu kanske besöker den för första gången.

Från byföreningens sida har vi under en period pratat om att vi skulle vilja synliggöra allt som sker i bygden oavsett om det är vi som står för en aktivitet eller om det är någon annan. Vi vill också på ett bättre sätt presentera företag och föreningar som verkar i bygden. Syftet är att ge besökande och invånare en helhetsbild av vad Askerödsbygden har att erbjuda något som i förlängningen också kan göra att det skapas ännu bättre förutsättningar för alla som engagerar sig i bygden både ideellt och professionellt.

Askerödsbygden.se är uppbyggd på så sätt att förstasidan erbjuder bred information om bygden. I text kommer läsaren kunna ta del av saker som sammanfattningar av byföreningens aktiviteter, aktuella fotbollsresultat, texter om lokal ekonomi, trädgårdstips, aktuella lokala politiska frågor och mycket mer. Det kommer med andra ord vara en god blandning som kanske kan betraktas lite som en lokaltidning. På förstasidan finns också ett kalendarium i spalten till höger. Där kan läsaren se kommande händelser i bygden.

Förutom förstasidan har vi också ett par menyer där andra saker presenteras närmre, exempelvis byföreningens arbete, vilka som är med i styrelsen och hur invånare gör för att bli medlemmar. Denna del utvecklar vi fortfarande så hur dessa menyer utformas får ni följa framöver.

Vi kommer också – så långt som möjligt, uppmuntra alla läsare att bidra till sidan. Det kan handla om att man skriver en text varannan månad. Eller att man skickar in foton från en vacker promenad. Eller något annat. På så sätt hoppas vi hålla sidan levande och intressant för alla som besöker den!

Så, välkomna alla som har hittat hit. Hoppas att vi ses igen!