Uppdatering om Verkstad i byn

Emma och Oliver delar ut påskpresenter

Även under påskveckan har projektet Verkstad i byn rullat vidare. Eftersom lokal matproduktion och information därom är en del av projektet passade vi under långfredagen på att påminna om blommors och insekters betydelse för vår försörjning. Vi lät samla ihop solrosfrön från fjolåret, vi paketerade dem väl i ett brev med en färgglad fjäder klistrad på kuvertet och så spred vi dem som påskpresenter i så många brevlådor som de räckte till. Förhoppningsvis blev alla som fick fröna glada. Vem vet, kanske har vi stolta solrosor ståendes runt om i hela bygden till hösten.

Och när påskafton kom så tog jag tillfället i akt att spela in en 15 minuter lång reflektion kring projektet hittills. Ni finner klippet här nedanför. Att jag av tekniska skäl var tvungen att hålla mig till 15 minuter gjorde att vissa resonemang blev något kortare än jag hade tänkt – men det kan ju å andra sidan också vara en bra sak. Det blir nog enklare att lyssna på när det inte är för långt. Och inget hindrar ju att jag eller någon annan återkommer med ytterligare filmer framöver.

Som vanligt är alla som har frågor om projektet, som sker i samarbete mellan Askerödsbygdens byaförening och Askeröds IF, välkomna att maila projektledare Angela Spencer på verkstadibyn@gmail.com eller ringa på telefon 0702102095.

Glad påsk!