Samtal om film

När: Torsdag 20 maj , klockan 19.00 Var: Digitalt, länken finns tillgänglig på vår hemsida från 18.30.

Under 2021 testar vi ett nytt koncept som vi kallar Samtal om film. Det kommer handla om filmer eller tvprogram och upplägget är tänkt på följande sätt: Det börjar med att vi presenterar en film på vår hemsida och via epost. Alla som vill vara med i samtalet har sedan ett par veckor på sig att se filmen. Sedan genomför vi ett samtal som sker via videolänk. För att delta krävs en dator eller en smartphone med bra internetuppkoppling.

Alla filmer kommer på något sätt knytas till livet i mindre byar, lokal demokrati, hållbarhet eller annat som är aktuellt för vår egen bygd. Om möjligt kommer vi se filmer som är gratis att se via public service, youtube eller Cineasterna (en tjänst som tillhandahålls av biblioteken, däribland Hörbys). Men det kan förekomma att vi väljer en film som behöver hyras. 

Målet är att genomföra fem samtal under året. Första samtalet handlar om filmen Cinema Paradiso, en film som kan ses via Cineasterna och som alltså är tillgänglig på www.cineasterna.se för er som har lånekort på bibliotek. I början av maj lägger vi ut information om filmen på vår hemsida och via mail. För mer information kontakta Jonas jonas@askerodsbygden.se. Aktiviteten genomförs i samarbete med ABF Hörby.