Calendar

maj
20
tor
Samtal om film
maj 20 kl. 19:00 – 20:00

När: Torsdag 20 maj , klockan 19.00 Var: Digitalt, länken finns tillgänglig på vår hemsida från 18.30.

Under 2021 testar vi ett nytt koncept som vi kallar Samtal om film. Det kommer handla om filmer eller tvprogram och upplägget är tänkt på följande sätt: Det börjar med att vi presenterar en film på vår hemsida och via epost. Alla som vill vara med i samtalet har sedan ett par veckor på sig att se filmen. Sedan genomför vi ett samtal som sker via videolänk. För att delta krävs en dator eller en smartphone med bra internetuppkoppling.

Alla filmer kommer på något sätt knytas till livet i mindre byar, lokal demokrati, hållbarhet eller annat som är aktuellt för vår egen bygd. Om möjligt kommer vi se filmer som är gratis att se via public service, youtube eller Cineasterna (en tjänst som tillhandahålls av biblioteken, däribland Hörbys). Men det kan förekomma att vi väljer en film som behöver hyras. 

Målet är att genomföra fem samtal under året. Första samtalet handlar om filmen Cinema Paradiso, en film som kan ses via Cineasterna och som alltså är tillgänglig på www.cineasterna.se för er som har lånekort på bibliotek. I början av maj lägger vi ut information om filmen på vår hemsida och via mail. För mer information kontakta Jonas jonas@askerodsbygden.se. Aktiviteten genomförs i samarbete med ABF Hörby.

maj
23
sön
Digital växtauktion
maj 23 kl. 14:00 – 15:00

När: Söndag 23 maj, klockan 14.00 Var: Digitalt. Växter lämnas hemma hos Louise under förmiddagen.

Denna vår provar vi att hålla en digital växtauktion! Precis som tidigare år kommer vår eminente auktionsförrättare Louise Lundberg hålla i auktionen. Det gör hon gör hemifrån sig genom ett videomöte och länk till ”mötet” kommer mailas ut och läggas på vår hemsida samt på vår facebooksida under förmiddagen den 23 maj. För att vara med på mötet krävs därför dator, surfplatta eller smartphone och en bra internetuppkoppling. Det kommer gå att logga in till mötet redan från klockan 13.00.

Alla som vill skänka växter till auktionen gör det genom att ta dem till Louise under förmiddagen. Under auktionen kommer man kunna bjuda på växterna och en kassör noterar vem som bjuder högst på varje växt. Sedan kan köparen hämta växten hos Louise efter avslutad auktion. Alla betalningar görs med Swish till byaföreningen. 

Här bor Louise: Nässelbacken, Askeröd 1124.

maj
27
tor
Årsmöte
maj 27 kl. 19:00 – 20:30

Vi har skjutit på årets årsmöte i hopp om att restriktioner om max 8 personer vid allmänna träffar skulle upphöra och att vi skulle kunna ha mötet utomhus. Nu har tiden gått så långt att vi behöver hålla mötet och har bokat in torsdagen den 27 maj för det. Om restriktioner fortfarande föreligger, som gör det omöjligt att samlas på riktigt, så kommer vi att hålla mötet digitalt. Besked kommer att mailas ut och läggas på hemsidan minst en vecka innan mötet.